Skip to main content

Torii Acupuncture Vaals

Torii Acupuncture Vaals

All experience is an arch wherethrough gleams that untravelled world whose margin fades for ever and for ever when I move.

Alfred Lord Tennyson

Torii is een traditionele Japanse poort die meestal toegang verschaft tot een Shintō-heiligdom.

Poorten fascineren me enorm. Je kunt een nieuwe wereld betreden door bijvoorbeeld door een poort te stappen. Alle mensen en situaties in ons hele leven kun je zien als poorten. Ze laten je dingen bewust worden. Mensen die meer diepgang zoeken in het leven en door een poort durven te gaan betreden vaak de overgang van de fysieke naar de spirituele wereld: de poort naar het innerlijke wat meer diepgang bied. Acupunctuur zie ik ook als een poort om klachten te behandelen.

en ik ben blij dat je een kijkje neemt op mijn website.

Acupunctuur is een van de populairste alternatieve geneeswijzen en zeker het bekendste onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Er bestaan wel honderden verschillende soorten acupunctuur net zoals er vele verschillende dialecten bestaan in verschillende regio’s in een land. Ik ben opgeleid in de Japanse acupunctuur van Kiiko Matsumoto  wat een verfijndere vorm van de Chinese acupunctuur is en een unieke verbinding maakt met de westerse anatomie, fysiologie en geneeskunde.

Een acupunctuurbehandeling duurt normaalgesproken 90 minuten en kost € 80,00.
Zou de behandeling desondanks maar 60 minuten duren dan kost dit € 60,00.
Het is een weloverwogen keuze om me niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging en U heeft dus niet de mogelijkheid om via zorgverzekeringen een gedeelte van de kosten van mijn behandelingen vergoed te krijgen.

Ik heb mijn behandelingen zo geprijsd dat iedereen de kans krijgt om therapie bij mij te volgen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Acupuncturist en wellnesstherapeute

Wat is nu zo bijzonder aan deze vorm van acupunctuur die ik beoefen?

Ten eerste,

de naaldjes zijn flinterdun, worden met een ‘tube’, een plastic buisje, op de huid geplaatst en vervolgens met vingerdruk meer op, dan in de huid geplaatst.

Ten tweede,

gebruik ik de taal van het lichaam in een persoonlijke benadering: buik en pols worden als diagnose tool gebruikt. De buikdiagnose staat bekend als hara diagnostiek, Hara betekent buik. Door middel van palpatie (voelen) van de buik en palpatie rondom de navel diagnosticeer ik samen met de patiënt de harde en/of gevoelige diagnose punten. De reflexpunten worden geïdentificeerd en gestimuleerd met mijn vinger. Na positieve feedback van de client wordt het reflexpunt geprikt: een persoonlijke behandelvorm voor iedere client. Zo kan het zijn dat twee verschillende mensen met dezelfde hoofdklacht toch twee verschillende behandelingen krijgen. Deze palpatie gebaseerde methode verschilt dus enorm van de normale TCM die zich met een puntselectie en een denk en gestructureerd protocol manifesteert. Het typisch antwoord van een Japanse acupuncturist op de vraag "waarom hij op dit specifieke punt een naald zet is dan ook het antwoord dat dit punt om een naald vraagt!

De derde bijzonderheid is de grote effectiviteit.

Cliënten voelen al gedurende de behandeling dat er veranderingen in hun lichaam plaatsvinden en kunnen hierdoor actief meewerken aan hun herstel. Het kan een zeer goede therapie zijn voor chronische problemen, allergieën, darm of gynaecologische problemen, maar ook voor vage klachten waarvoor de westerse geneeskunde geen oplossing heeft. Kiiko Matsumoto brengt je lichaam zowel geestelijk als fysiek in balans en vaak leidt dit al naar een verbetering in je welzijn en verlicht het je oorspronkelijke klacht. Vaak kun je al na de eerste behandeling resultaat bemerken. Meestal zijn meerdere (herhalings)sessies nodig. Het succes van de behandeling hangt ook af van de rol van u als client. Klachten worden vaak door een patroon in een levenssituatie veroorzaakt. Door de behandeling kan ”het emmertje” aan de ene kant uitgegoten worden maar als het emmertje aan de andere kant steeds weer gevuld wordt door een blijvende ongezonde situatie in uw leven dan zal de verbetering van korte duur zijn. Ook daar kunnen we echter samen naar kijken en mogelijkheden zoeken om dit te kunnen veranderen

Mijn logo

Tijdens mijn werk als acupuncturist, net zoals tijdens mijn werk als wellnesstherapeute (zie www.metta-phore.nl), komen passie, missie, beroep en roeping in één samen, puur ikigai zoals ze dit in Japan noemen.

Ik hou ervan, ik ben er goed in, ik word ervoor betaald en de wereld heeft het nodig!

Het is dus niet verwonderlijk dat een Torii en de ikigai tekens in het logo van Torii acupunture Vaals terug te vinden zijn.

Sandra Janssen

Acupuncturist en wellnesstherapeute

Voel je vrij om een afspraak te maken en te ervaren of mijn acupunctuur behandeling iets voor je kan betekenen.
Graag werk ik samen met jou naar balans en herstel.


© Torii Acupuncture. All rights reserved. Powered by site42